30.03.2020 - Ocaklar Bölgesinde ki Konaklama, Otel, Motel, Pansiyon ve Butik Otel Rehberi

Ocaklar Usulü Güveçte İstiridye Mantarı

Ocaklar Usulü Güveçte İstiridye Mantarı

Puanla :

[Toplam:3    Ortalama:5/5]

Ocaklar Usulü Güveçte İstiridye Mantarı

Malzemeler

  • 200 gram istiridye mantarı
  • 1 adet çarliston biber
  • 1 adet orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı
Mantarları yıkayalım ve süzgeçte süzülmeleri için bırakın. Tavaya sıvı yağ, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı ekleyerek 4-5 dakika Ocakta kavurun. Mantarları birkaç parçaya bölerek tavaya ekleyelim ve suyunu çekene kadar ocakta kavurun. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, ince ince doğrayın. Erdek domateslerini de küp küp doğrayıp, tavaya ilave edin. 3-5 dakika daha kavurup baharatları atın ve güveç kaplarına paylaştırın. Üzerine rendelediğiniz kaşar peyniri de ekleyerek 170 derece önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ